Kukasta U, kokarde, celulitne pozadine, muzika, Balkan.

Dolazak Svetlane Cece Veličković-Ražnjatović u Mostar potvrdio je menadžment diskoteke The Bridge u kojoj će ta najpopularnija srbijanska zvijezda turbofolka 24. kolovoza održati koncert. Koncert Arkanove udovice u Mostaru ujedno je njezin prvi dolazak u FBiH, a prema kuloarskim pričama koncert željno očekuje većina mladih.

 Da, Ceca će pjevati 24. kolovoza, ali će se više pojedinosti znati tek nakon 30. srpnja. Zanimanje za koncert nevjerojatno je veliko i to je najskuplji projekt vezan uz neku pjevačku zvijezdu na području bivše Jugoslavije  kazao je Kamenko Bošnjak, jedan od vlasnika The Bridgea.

Za razliku od Sarajeva, gdje je zbog političkih pritisaka nedavno otkazan Thompsonov nastup, mostarski koncert, kako je naglasio Bošnjak, trebao bi prikazati otvorenost, toleranciju i multikulturalnost Mostara. No, dok njezin koncert željno očekuju mladi gosti kafića u kojima noćima "cepaju" zvuci turbofolka, hrvatske i bošnjačke udruge proistekle iz rata o dolasku Arkanove udovice imaju znatno blaže mišljenje nego slične u Sarajevu.

 Nije pošteno da ona ovdje pjeva kada Thompson, koji pjeva o domovini i obitelji, nije mogao pjevati u Sarajevu. To je apsurdno  kaže Marinko Bošnjak, dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HZ-a HB-a, a slična je mišljenja i Petar Zelenika, predsjednik te udruge u Mostaru.  

Prema Ceci su nešto blaži mostarski Bošnjaci. Tako Adnin Hasić, vijećnik SDA u Gradskom vijeću Mostara, komentira da će "Ceca pjevati, bit će vatromet i sve će biti puno".
–  Tu se ne može ništa učiniti, samo se može biti krivo shvaćen  zaključuje Hasić.

…rece jucer Vecernji list.

Dakle, desni dio multikulturalnog (haha, sama ideja tjera na smjeh) Mostara se ostro protivi dolasku Kraljice turbo-folka u njihovu malu avliju. Celnici mjesta, ili boljereceno, odumrli pipci Tudjmanove relativno suptilne invazije na drage mu komsije, smatraju da je umjetnicka podrska hrvatskog fasizma bila sasvim nekorektno docekana, to jest, nije bila uopste docekana u Sarajevu i da bi se trebala usluga uzvratiti Nevjesti genocida (da da, fascinirana sam mahalskim nadimcima mile Svetlane). Jedini minijaturni problem u svemu tome je hipokrizija tih istih celnika, od kojih, usudim se tvrditi, velika vecina pripada publici pevaljke u pitanju, ali koju ipak vecinski cine potomci tih celnika.
Da li gospodin Bosnjak i gospodin Zelenika, pod pretpostavkom da su se vec razmnozili, znaju da su sanse da, cak i ako oni sami ne uzivaju novokomponovanu muziku, plodovi njihovih zlijezda nemaju gdje pobjeci od iste? Ne da se iko previse trudi…

distortion
Nije važno odakle sam sve dok znadeš kuda putujem deralo me sedam mora gorka kora ljute nevolje to što brodi ne mogu da prevale čovjek umije...

Komentariši